SUOMEN ANDROLOGIYHDISTYKSEN  SÄÄNNÖT
 

1 §

Yhdistyksen nimi on Suomen andrologiyhdistys - Finlands andrologförening. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki.
 

2 §

Yhdistyksen tarkoituksena on:

- toimia andrologian tutkimuksen edellytysten parantamiseksi ja harrastuksen levittämiseksi,
- toimia andrologian koulutuksen ja opetuksen edistämiseksi,
- hoitaa andrologian kotimaisia ja kansainvälisiä yhteyksiä.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi järjestää kurssi-, kongressi- ja luentotilaisuuksia, tehdä esityksiä ja antaa lausuntoja andrologian alalta, myöntää apurahoja alan tutkijoille, harjoittaa julkaisutoimintaa sekä suorittaa toinintansa tukemiseksi varojen hankintaa myyjäisten, arpajaisten ja keräysten avulla.
 

3 §

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi tai kannatusjäseneksi voidaan hallituksen päätöksellä ottaa yhdistyksen tavoitteista kiinnostunut henkilö. Yhdistys voi kutsua myös kunniajäseniä. Milloin erityistä syytä on, jäseneksi voidaan hyväksyä myös ulkomaalainen, ottaen huomioon Yhdistyslain 6. pykälän määräykset. Kunniajäseneksi ottamisesta päättää yhdistyksen kokous hallituksen esityksestä 3/4 enemmistöllä annettujen äänien määrästä.
 

4 §

Jos jäsen haluaa erota yhdistyksestä, tulee hänen ilmoittaa siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai suullisesti yhdistyksen kokouksessa. Hallitus voi erottaa jäsenen, jos tämä kirjallisesta kehoituksesta huolimatta on jättänyt jäsenmaksun suorittamatta kahtena peräkkäisenä vuotena.

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä hallituksen esityksestä yhdistyksen kokouksen päätöksellä, jos hän toiminnallaan estää yhdistyksen tarkoituksen toteuttamista tai vahingoittaa yhdistyksen mainetta.
 

5 §

Yhdistyksen varsinaiset ja kannatusjäsenet suorittavat  vuosittaiset jäsenmaksut, joiden suuruudet määrätään yhdistyksen
vuosikokouksessa. Kunniajäsen ei suorita jäsenmaksua.
 

6 §   Yhdistyksen asioita hoitaa vuosikokoukessa vuodeksi kerrallaan valittava hallitus, jonka muodostavat puheenjohtaja,  varapuheenjohtaja, sihteeri ja taloudenhoitaja sekä vähintään  yksi ja enintään kolme muuta jäsentä.
 

7 §

Yhdistyksen nimen kirjoittaa puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja.
 

8 §

Yhdistyksen hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai tämän ollessa estynyt varapuheenjohtajan kutsusta. Hallituksen on myös kokoonnuttava vähintään kahden hallituksen jäsenen niin vaatiessa. Hallitus on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet hallituksen jasenistä on läsnä.
 

9 §

Hallituksen tehtävänä on:

- hoitaa yhdistyksen asioita,
- hoitaa yhdistyksen varoia,
- vuosittain kaksi viikkoa ennen vuosikokousta toimittaa yhdistyksen tilintarkastajille tili- ja asiakirjat yhdistyksen tilien tarkastamista varten,
- esittää vuosikokouksessa yhdistyksen edellisen toimintavuoden tili- ja toimintakertomus ja toimintasuunnitelma seuraavaksi toimintavuodeksi.

10 §

Yhdistyksen tili- ja toimintavuosi on kalenterivuosi. Tilintarkastajien tulee ennen vuosikokousta tarkastaa edellisen vuoden tilit ja hallinto sekä antaa niistä kirjallinen kertomus.
 

11 §
Yhdistys kokoontuu vuosikokoukseen viimeistään toukokuun aikana hallituksen määräämässä paikassa. Vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
 

1. hallituksen laatima tili- ia toimintakertomus,
2. tilintarkastajien kertomus ja tili- ija vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle,
3. jäsenmaksuien suuruus,
4. yhdistyksen toiminta- in taloussuunnitelma seuraavaksi toimintavuodeksi,
5. yhdistyksen hallituksen jäsenten valinta,
6. kahden tilintarkastaian ja heidän henkilökohtaisten varamiestensä valinta,
7. muut kokouskutsussa mainitut asiat.
 

12 §

Yhdistyksen jäsenen vuosikokouksessa tai ylimääräisessä kokouksessa käsiteltäväksi haluama asia on esitettävä kiriallisesti yhdistyksen hallitukselle viimeistään kolme viikkoa ennen kokousta.           -
 

13 §

Yhdistyksen hallitus voi kutsua yhdistyksen ylimääräisen kokouksen koolle tarpeelliseksi katsomassaan asiassa. Hallituksen on kutsuttava kokous koolle, mikäli vähintään 1/10 jäsenistä sitä kiriallisesti erityisesti ilmoitettua asiaa varten vaatii. Yhdistyksen kokouksissa ei kannatusjäsenillä ole äänivaltaa.
 

14 §

Kutsu vuosikokoukseen ja ylimääräiseen kokoukseen on lähetettävä kirjallisesti yhdistyksen jäsenille vähintään kaksi  viikkoa ennen kokousta.
 

15 §

Ehdotukset yhdistyksen sääntöjen muuttamisekai tai yhdistyksen  purkamiseksi voidaan esittää ainoastaan yhdistyksen vuosikokouksessa. Ehdotus voidaan hyväksyä samassa kokouksessa,  mikäli päätös on yksimielinen. Muussa tapauksessa se on  hyväksyttävä seuraavassa vähintään kuukauden kuluttua pidettävässä kokouksessa vähintään 2/3 äänten enemmistöllä annetuista äänistä.
 

16 §

Yhdistyksen purkautuessa on yhdistyksen varat käytettävä andrologian tutkimuksen tukemiseen yhdistyksen viimeisen kokouksen määräämällä tavalla.