Home

Suullinen käsittely Vuotoksesta 6.2.2001 Pelkosenniemellä

Finnature Oy, Toni Eskelin

FINNATURE OY LTD

Finnature on luontomatkailualalla toimiva matkanjärjestäjä ja ohjelmapalveluja tarjoava yritys. Tällä hetkellä yrityksen toiminta perustuu suurelta osin incoming -toimintaan ja 90 % liikevaihdosta tulee viennistä. Asiakkaina ovat ulkomaalaiset erikoismatkatoimistot. Suurin osa asiakkaista on englantilaisia, toiseksi eniten asiakkaita tulee USA:sta, ja sitten Japanista, Itävallasta, Sveitsistä, Hollannista, Saksasta, Belgiasta ja Ranskasta. Finnature tarjoaa matkapaketteja, mitkä sisältävät majoituksen, kuljetuksen, ruokailut sekä opastuksen. Suosituin matkapaketti on viikon lintumatka Oulu - Kuusamo akselilla. Toiseksi suosituin paketti on noin 12 päivän lintumatka Oulu - Kuusamo - Ivalo - Varanginvuono akselilla. Kolmanneksi suosituimmaksi nousee viikon matka Viroon. Lintumatkailun työllistävyys on 5 henkilötyövuotta vuonna 2000, vakituista henkilökuntaa oli 3, sesonkiaikaisia työntekijöitä 12.

Finnaturen tuomat ulkomaalaiset lintuharrastajaryhmät Suomeen vuositasolla.

Vuosi

1998

1999

2000

2001

Ryhmät

20

35

40

50

Hlömäärä

200

400

500

600

Matkailutulo

1,4 milj.mk

2,8 milj.mk

3,5 milj.mk

4,2 milj.mk

 

VUOTOKSEN TULEVAISUUS

Luontomatkojen kehittäminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja jatkuvuutta tuotteiden luomisen ja testauksen saralla. Lintumatkailun laatu perustuu asiantuntevaan opastukseen ja mielenkiintoisiin retkikohteisiin. Suomessa on runsaasti mielenkiintoisia lintu-, kasvi-, perhos- ja nisäkäslajeja ulkomaalaisia luontoharrastajia ajatellen, mutta ainoastaan lintumatkat on tuotteistettu. Finnature näkee luontomatkailun tulevaisuuden positiivisena. Finnature investoi luontomatkojen tuotekehitykseen, markkinointiin sekä henkilöstön koulutukseen voimakkaasti seuraavan kahden vuoden aikana.

Finnaturen tuotekehitystiimi on vieraillut Vuotoksen alueella ja todennut, että alue sopii erittäin hyvin osaksi erikoismatkoja sekä sijaintinsa että saavutettavuutensa ja ennen kaikkea monipuolisen eliölajistonsa puolesta. Finnature tulee ottamaan alueen osaksi tarjontaansa ja etsii myös sopivia yhteistyökumppaneita alueelta esim. majoitusliikkeitä. Näin Finnature haluaa myös osoittaa Vuotoksen alueen säilyttämisen tärkeyden koko Suomen luontomatkailun kannalta ja vastustaa altaan rakentamista alueelle. Vuotos tulee olemaan tärkeä lisä suomalaiseen luontomatkailutarjontaan!

Finnaturen kotisivut