Katrin keitokset

Ruokaa rakkaudella

Italialainen vasikanleike ja pestopasta

Tämä italialaistyyppinen vasikanleike on niin hyvää, että se vallan hypähtää lautaselta suuhun. Italialaistyyppisen vaikutelman säilyttämiseksi olen aina tarjoillut pihvit pastan kanssa. Resepti on helppo ja nopea, ja päivällisvieraasi ovat takuulla tyytyväisiä.

Pihvi:
ohuita naudanpihvejä
ilmakuivattua kinkkua, hyvää keittokinkkua tai pekonia
suolaa
mustapippuria
voita
kuivaa valkoviiniä

Pasta:
spagettia
oliiviöljyä
suolaa
pestokastiketta
herkkusieniä purkissa

 

Pasta:
1. Laita kattilaan runsaasti vettä kiehumaan.
2. Mausta vesi suolalla. Suolaa tulee laittaa 1 tl /ruokailija, ja lisäksi vielä 1 tl lisää.
3. Laita spagetit kiehuvaan, suolalla paistettuun veteen ja keitä, kunnes ne ovat kypsiä, mutta eivät liian pehmeitä (al dente).
4. Valuta spagetit ja huuhtele ne vedellä.
5. Kaada spagetit takaisin kattilaan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja sekoita joukkoon kaupasta ostettua valmista pestokastiketta sekä purkkiherkkusienet.

Pihvit:

1. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla.
2. Laita pihvien päälle ilmakuivattu kinkku, keittokinkku tai pekoni.
3. Paista pihvit pannulla voissa, kinkkupuoli ensin.
4. Laita pihvit lautasille.
5. Kaada valkoviiniä pannulle. Kiehauta ja lisää vähän voita. Irrota pannusta kaikki lihoista siihen tarttunut maku, ja sekoita kastiketta.
6. Kaada kastike pihvien päälle, annostele pastaa viereen ja tarjoa.