Katrin keitokset

Ruokaa rakkaudella

Paras pääsiäisherkku

Keväällä odotan aina parsakauden alkua kuin kuuta nousevaa. Pääsiäisateriaan yhdistän lampaan, parsan ja hyvän viinin. Viinin voit valita oman mieltymyksesi mukaan, sillä lampaan kanssa sopii loistavasti punaviini (Alkosta löydät useampia viinejä, joita suositellaan lampaan kaveriksi), kun taas parsan kanssa maistuu valkoviini.

Lammas:
4 lampaan kyljystä
valkosipulia
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Parsa ja kastike:
20-25 parsaa
suolaa, 2 tl sokeria
3 kananmunan keltuaista
120g pehmeää voita
2 rkl kuivaa valkoviiniä
valkopippuria

Parsa:
1. Kuori parsat ja kypsennä ne kiehuvassa, suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä n. 10-15 min. Kun parsat ovat kypsiä, valuta vesi pois.

Parsan kastike:
1. Laita keltuaiset astiaan.
2. Sulata voi
3. Vatkaa keltuaisia vatkaimella. Lisää viini. Vatkaa, kunnes keltuaiset ja viini muodostavat paksua vaahtoa.
4. Lisää voita vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
5. Mausta kastike suolalla

Lammas:
1. Sekoita oliiviöljy ja valkosipuli keskenään.
2. Mausta lampaan kyljykset suolalla ja pippurilla.
3. Sivele kyljykset valkosipuliöljyllä.
4. Paista kyljykset pannulla öljyssä molemmin puolin. Huomaa, että lammasta tarvitsee paistaa vain 2-3 min. molemmin puolin, silloin se jää sisältä sopivan mehukkaaksi.

Asettele parsat lautaselle, ja kaada kastike niiden päälle. Laita lampaankyljykset parsojen viereen, ja tarjoa hyvän viinin kera.

Vinkki: Pääsiäispöytään saat hienot lautasliinatelineet, kun leikkaat vessapaperirullasta parin sentin paksuisia rullia. Päällystä rullat keltaisella huovalla, liimaa rullalle tipun silmät ja nokka sekä höyhen päähän ja pyrstöksi.