Katrin keitokset

Ruokaa rakkaudella

Laurin lempipizza

Mieheni voisi syödä tätä pizzaa pellillisen kerrallaan, ja joka kerta hän muistaa sanoa useaan kertaan, kuinka taivaallisen hyvää pizza hänen mielestään on. Pizza on nopea valmistaa, ja se on helppo tarjottava vaikkapa tupaantuliaisissa tai muissa sen kaltaisissa juhlissa, joissa ihmisiä on paljon eikä kaikkia vieraita voi istuttaa pöydän ääreen ruokailemaan.

Pohja:
2 dl vettä
½ pakettia hiivaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl öljyä

Täyte:
400 g jauhelihaa
purkillinen tomaattimurskaa (voi olla maun mukaan valkosipulilla tai yrteillä maustettua)
4 tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
ripaus sokeria
grillausmaustetta
mustapippuria
basilikaa
kuorrutukseen juustoraastetta

 

Pohja:
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
2. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon.
3. Murustele hiiva veteen ja sekoita puuhaarukalla.
4. Lisää suola.
5. Lisää jauhot ja öljy.
6. Alusta käsin. Vaivaa taikinaa, kunnes se on tiivistä, siinä tuntuu hyvä sitko ja se irtoaa käsistä.

Täyte:
1. Paista jauheliha paistinpannussa.
2. Lisää grillausmauste sekä mustapippuri ja sipulikuutiot.
3. Kaada sekaan tomaattimurska.
4. Hauduta hetkinen.
5. Lisää pilkottu valkosipulinkynsi, basilika ja ripaus sokeria. Anna hautua levyllä vielä vähän aikaa.

Levitä taikina öljytylle uuninpellille. Pizzasta tulee koko pellin kokoinen. Levitä levitetyn taikinan päälle kevyesti öljyä. Kaada päälle täyte. Pilko sen päälle tomaatit ja levitä juustoraaste koko komeuden päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Laita päälle oreganoa ja tarjoa. Hyvää myös kylmänä.