Katrin keitokset

Ruokaa rakkaudella

Bolognalaiset pihvit

Bolognalaiset pihvit on helppo, nopea ja maukas ruoka. Naudanlihan sijasta voit halutessasi käyttää muutakin lihaa, tai vaikkapa broilerin fileitä vaihtelun vuoksi.

naudanfile-pihvejä
ilmakuivattua kinkkua, hyvää keittokinkkua tai pekonia
juustoa (parmesan on hyvää, mutta myös emmental sopii)
suolaa
mustapippuria
lihalientä
kuivaa valkoviiniä
jauhoja
1 muna

 

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
2. Laita pihvien päälle suolaa ja mustapippuria.
3. Ota kaksi syvää lautasta. Laita toiselle vähän vehnäjauhoja ja toiselle muna, jonka rakenteen rikot haarukalla.
4. Pyräytä jokainen pihvi ensin jauholautasella ja sitten munalautasella.
5. Paista pihvit pannulla öljyssä, kunnes niiden pinta on kullanruskea.
6. Aseta pihvit paistovuokaan yhteen kerrokseen. Laita jokaisen päälle kinkku (tai pekoni) sekä juustosiivu.
7. Kiehauta paistinpannulla n. 1,5 dl lihalientä sekä 3 rkl valkoviiniä.
8. Kaada lihaliemi-valkoviini pihvien päälle.
9. Käytä pihvejä uunissa sen verran, että juusto hieman sulaa. (n.2 minuuttia)
10. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.