Katrin keitokset

Ruokaa rakkaudella

Bruschetta

Bruschetta on kevyt alkupala, nopea välipala tai ihastusta herättävä iltapala, tarpeesi mukaan. Itse olen tarjoillut bruschetta-leipiä alkupaloina esimerkiksi silloin, kun pääruokana on pastaruoka.

patonkia tai muuta hiivaleipää
oliiviöljyä
valkosipulia
suolaa
basilikaa
tomaattia mozzarellaa

 

Grillaa tai paahda paahtimella hiivaleipä siten, että se on päältä rapea mutta sisältä pehmeä. Voitele leipä oliiviöljyllä ja sivele sen jälkeen valkosipulilla niin, että valkosipulin makua tarttuu leipään sopivasti, muttei liikaa. Ripottele leivälle hieman suolaa. Laita päälle tomaattisiivu, mozzarella-siivu ja tuore basilikan lehti. Tarjoa.

Mikäli sinulla ei ole tuoretta basilikaa, laita kuivattu basilika oliiviöljyyn hautumaan mahdollisimman aikaisin, jos mahdollista, jo edellisenä päivänä. Näin basilikan maku välittyy leivälle parhaiten.

Tomaatin ja mozzarellan sijasta leivälle voi laittaa lähes mitä tahansa. Voit käyttää esimerkiksi tonnikalaa tai paistettua jauhelihaa. Halutessasi voit myös korvata öljyn ja basilikan pestokastikkeella.