Tavallisesta uunikalasta saat juhlavan oloisen tarjoilemalla sen veneperunoiden ja majoneesikastikkeen kera. Tarjoilun voit vielä koristella sitruunaviipaleella ja tuoreella tillillä, jotka asettelet valmiin kalan päälle.
Kala:
kirjolohifilee
suolaa
pippurisekoitusta
tilliä
Kastike:
majoneesia
maitoa
sitruunamehua
pippurisekoitusta
tilliä
Perunat:
perunoita
oliiviöljyä
suolaa
paprikajauhetta
Kala:
1. Laita uuni päälle 200 asteeseen.
2. Aseta lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
3. Laita kalan päälle reilusti suolaa, pippurisekoitusta ja tilliä, mieluiten tuoretta, mutta kuivakin kelpaa.
4. Laita kala uuniin vähän alle tunniksi.
Kastike:
1. Laita kulhoon reilusti majoneesia. (koko putkilollinen)
2. Laita sekaan loraus maitoa, runsaasti sitruunamehua, pippurisekoitusta ja tilliä.
3. Sekoita vispilällä tai haarukalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet toisiinsa. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Perunat:
1. Leikkaa perunat pitkittäissuunnassa neljään osaan.
2. Asettele perunat uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Voitele perunat öljyllä ja ripottele päälle suolaa ja paprikajauhetta.
4. Laita perunat uuniin noin puoleksi tunniksi.