Katrin keitokset

Ruokaa rakkaudella

Käsekuchen - juustokakku

Tähän saksalaiseen juustokakkuun ihastuin Saksassa yli kymmenen vuotta sitten, ja resepti on siitä lähtien kulkenut mukanani. Kakun valmistamista varten tarvitset kakkuvuoan, jossa on irrotettava reuna.

Pohja:
1 dl sokeria
1 muna
80 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
hieman raastettua sitruunankuorta

Täyte:
1 ½ dl sokeria
4 munaa
hyppysellinen suolaa
200 g kermaa
500 g rahkaa
1 rkl jauhoja

 

Pohja:
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sulata margariini mikrossa tai kattilassa hellalla.
3. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää jäähtynyt margariini.
5. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisiinsa erillisessä astiassa.
6. Lisää toisiinsa sekoitetut jauhot ja leivinjauhe taikinaan varovasti sekoittaen.
7. Raasta joukkoon hieman sitruunankuorta.

Laita taikina vuokaan, jossa on irrotettava reuna. Laita 200 asteiseen uuniin viideksi minuutiksi, ennen kuin lisäät täytteen.

Täyte:
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää loput ainekset ja sekoita.
3. Kaada täyte pohjan päälle, joka on ollut uunissa viisi minuuttia.
4. Laita vuoan päälle folio, ja laita kakku uuniin 45 minuutiksi.
5. Kun kakku on valmis, anna sen jäähtyä ja poista sitten uunivuoasta reuna jotta saat kakun tarjolle.