Katrin keitokset

Ruokaa rakkaudella

Gratinoituja simpukoita

Tämä ruoka ei välttämättä näytä herkulliselta, mutta on kuitenkin oivallisen makuinen alkupala jonka valmistat käden käänteessä. Tämän alkupalan jälkeen pääruoan on syytä olla kevyttä.

400 g simpukoita säilykkeenä
300 g gruyere-juustoa
2 dl kuohukermaa
1 tl mustapippuria
suolaa

 

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Levitä valutetut simpukat voidellun vuoan pohjalle.
3. Raasta juusto. Sekoita osa juustosta kerman joukkoon ja mausta mustapippurilla ja suolalla.
4. Kaada seos simpukoiden päälle, ja ripottele sen päälle loput juustoraasteet.
5. Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi.

Tarjoile simpukkavuoka patongin ja valkoviinin kanssa.