Katrin keitokset

Ruokaa rakkaudella

Sassan mustikkapiirakka

Tämän ohjeen sain parhaalta ystävältäni jo ennen kuin olin täysi-ikäinen. Ohjetta ei kuitenkaan ole vuosien varrella tarvinnut muuttaa, saati hylätä. Makoisa ja helppo mustikkapiirakka on paitsi todella hyvää, myös kevyempää kuin murotaikinaan valmistetut sukulaisensa. Piirakka on todella hyvää aivan tuoreena, mutta myös vähän kauemmin säilytettynä voit tarjoilla mikrossa vähän lämmitetyn piirakan vaniljajäätelön kanssa.

Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Täyte:
n. 600 g mustikoita ( ja sokeria)
TAI 6-7 dl mustikkahilloa

 

1. Laita uuni kuumenemaan 200 astetta
2. Sulata rasva mikrossa tai hellalla kattilassa
3. Vaahdota munat ja sokeri. Huomaa, että vaahdon pitää olla oikeasti vaahtoa, valkoista, ja sellaista, että kun piirrät vatkaimilla taikinasta kahdeksikon, se jää hetkeksi vaahdon päälle.
4. Sekoita jäähtynyt rasva vaahtoon. Älä käytä enää sähkövatkainta, vaan sekoita tästä lähtien taikinaa nuolijalla tai puulastalla.
5. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe toisiinsa erillisessä astiassa.
6. Lisää jauhoseos siivilän läpi vähän kerrallaan varovasti sekoittaen.
7. Levitä taikina uuninpellille leivinpaperin päälle.
8. Peitä pohja mustikoilla (ja mausta sokerilla). Huomaa, että jos käytät kaupan pakastealtaan mustikoita, niihin on jo lisätty sokeri.
9. Paista noin 30-40 minuuttia.