Sarvikuonon käyttö

Ohjeet nenänhuuhteluun

Nenänhuuhtelu Sarvikuonolla

Vesi & suola
Kylmä tai suolaton vesi ärsyttää limakalvoja. Siksi nenänhuuhteluveden on oltava sopivan suolaista ja kädenlämpöistä. Kehon nesteet sisältävät 0,9% suolaa, joten Sarvikuonoon laitetaan 3g suolaa, (natriumkloridia; NaCl). Normaalisti verkoston vesi on laadultaan riittävää, mutta tarvittaessa voit myös keittää sen.

1. Laita tasapäinen Sarvikuonomittalusikallinen tai tasapäinen teelusikallinen suolaa kannuun. Sopivinta on hienokiteinen merisuola: myös tavallinen ruokasuola käy. Erikoissuolat (kuten Pansuola, mineraalisuola, Seltin) eivät sovi nenänhuuhteluun.

2. Täytä kannu kädenlämpöisellä vedellä. Sekoita tai ravista sulkien kannun aukot, jotta suola liukenee kokonaan.

Suola ja vesi

Huuhtelu
Noudata seuraavien kohtien ohjeita tarkkaan. Ellei huuhtelu suju niin tarkista ohjeen vinkkejä osasta mahdollinen ongelman syy.

3. Aseta kannun nokkaosa tukevantiiviisti avoimimpaan sieraimeen - sivulta, kannu poskenmyötäisesti; ei edestä päin.

4. Hengitä tasaisesti suun kautta. Huomioi, ettet voi hengittää nenän kautta veden virratessa.

5. Taivu hieman eteen lantioista; pää tulee lavuaarin ylle. Huomioi, että leuka pysyy alhaalla, rinnassa kiinni. Älä kohota leukaa eteen.

6. Käännä päätä niin, että näet sivulle (kannu yläpuolella ja leuka pysyy rinnassa). Vesi valuu itsestään ylemmästä sieraimesta sisään ja alemmasta ulos.

7. Kun noin puolikannullista on lorissut, suorista pään asento ja ota Sarvikuono sieraimesta. Hieman vettä valuu sieraimista ja kevyesti tuhauta loppukin vesi ulos. Huomioi, ettet puhalla ulos liian voimakkaasti tai niistä, näin eivät korvat mene lukkoon.

8. Loppuosa vedestä kaadetaan vastakkaisesta sieraimesta sisään samalla tavoin.

Kaikki vesi ulos
Huolehdi, että saat kaiken veden ulos sieraimista ja poskionteloista. Limakalvojen kannalta ei ole suotuisaa, että niille jää vettä ja liiallista kosteutta - varsinkaan talviaikaan. Voi olla että kaikki vesi on tullut ulos, mutta kannattaa varmistaa asia muutamalla helpolla konstilla.

9. Taivu eteen niin, että pää on aivan alas, käännä pää sivulle ja sulje alempi sierain; tuhauta terävästi ja kevyesti ulos ylemmän sieraimen kautta.

10. Nosta pää vaakatasoon, kasvot lattiaan päin ja tuhauta parikertaa molempien sierainten kautta ulos.

11. Toista kohta 9 vastakkaisen sieraimen kautta. Voit toistaa nämä kohdat kunnes vettä ei enää tule.

12. Lopuksi ojentaudu suoraksi ja puuskaise muutamia kertoja sisään ja ulos molempien sierainten kautta, jotta ylimääräinen kosteus poistuu sieraimista.

Hienostunut tuhahde pää alaspäin

Kannun puhdistus
Huuhtele kannu ennen ensimmäistä käyttöä. Kannun huuhtelu kuumalla vedellä ja kuivumaan jättämien suuaukot alaspäin riittää puhdistukseksi päivittäiskäytössä. Kannua on pidettävä hammasharjan kaltaisena henkilökohtaisena hygieniavälineenä.

Jos eri henkilöt käyttävät samaa kannua peräkkäin, pitää kannu huuhdella kiehuvalla vedellä tai keittää.

Vinkkejä

Ongelma: Vesi ei virtaa vapaasti sieraimesta toiseen

Ratkaisu: Syynä voi olla joko -

a: Limakalvot ovat niin ärtyneet, turvonneet, että nenä on aivan tukossa ja niinpä jos hengityskään ei kulje nenän kautta niin ei vesikään virtaa. Lämmin suolavesi rauhoittaa limakalvoja ja voi avata tukkoisenkin nenän. Anna veden seistä sieraimessa viitisen sekuntia, ja sitten kaada vastakkaisesta. Anna veden viipyä tovi ja toista jälleen ensimmäisen sieraimen kautta - kunnes vesi vähitellen juoksee vapaasti sieraimesta toiseen. Tai -

b: Saatat pitää kannua väärässä asennossa ja nokkaosan aukko on sieraimen senämää vasten. Näin vesi ei pääse kannusta. Huomioi kannun asento.

Ongelma: Vettä valuu nieluun ja kurkkuun

Ratkaisu: Pää on väärässä asennossa - vie leuka lähemmäksi rintaa; älä nosta päätä.

Ongelma: Huuhtelu tuntuu epämiellyttävältä.

Ratkaisu: Vedessä voi olla liian vähän suolaa - tai liian paljon. Onhan vesi sopivan lämmintä? Käytäthän oikeanlaista suolaa! Veden natriumkloridi (NaCl) pitoisuus pitää olla 0,9%.

Erikoislääkärien suosittelema

Nenänhuuhtelu on mainio ja koeteltu konsti ennaltaehkäistä ja hoitaa monia nenän ja hengitysteiden vaivoja: tukkoisuutta, poskiontelotulehdusta ja allergisia oireita, altistumista pölylle ja muille hiukkasille, limakalvojen kuivumista. Monien alojen erikoislääkärit suosittelevat tätä menetelmää.

«Nenänhuuhtelu haalealla suolavedellä poistaa helposti ja miellyttävästi epäpuhtauksia sieraimista. Se on yksinkertainen suorittaa eikä huuhtelulla ole vahingollisia sivuvaikutuksia. Nenänhuuhtelu on osoittautunut hyvin tehokkaaksi poskiontelotulehduksen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä ja huuhtelu on hyödyllinen lisä kroonisen poskiontelotulehduksen hoidossa. Siitepöly- ja muut hiukkasallergikot voivat useissa tapauksissa vähentää oireiluaan nenänhuuhtelun avulla.»

Nenäsumutteiden liiallinen käyttö vaurioittaa limakalvoja. Suolavedellä huuhtelu tukee limakalvojen terveyttä, tekee niistä puolustuskykyisemmät bakteereja ja viruksia vastaan. Lämmin suolavesi varmistaa myös hengitysteiden luonnollisen puhdistusmekanismin toimivuuden ja vilkastaa sitä. Huuhtelu edesauttaa liman ja hiukkasten kulkeutumista keuhkoista ja alahengitysteistä.

Ikivanha KelpoKonsti - arjen perushyvinvointiin

Voit käyttää Sarvikuonoa päivittäin. Jonain tiettynä ajanjaksona - jos ilmassa on paljon siitepölyä - tai jos olet vilustunut tai poskiontelotulehduksen aikana voi huuhtelun tehdä kahdesta neljäänkin kertaan päivässä -ilman ongelmia. Mutta normaalioloissa  - yleisen hyvinvoinnin takaamiseksi ja monien vaivojen ennaltaehkäisyksi riittää huuhtelu kerran päivässä. Nenänhuuhtelu voi myös edesauttaa kuorsaamisen vähentymistä, jos huuhtelu suoritetaan iltaisin.

Huuhtelu on menetelmänä tunnettu tuhansia vuosia ympäri maailmaa.


Maahantuonti, markkinointi ja viimeistely:

Sukulantie 237, 30200 Forssa, Finland
Puh +358 3 435 0599
Fax +358 3 435 0569

E-mail sarvi.kuono@koti.fimnet.fi

Valmistuttaja ja mallioikeuden haltija:
YOGAPROSESS AS

Valmistettu kierrätettävästä ja turvallisesta polyeteenistä (PEHD).

Made in Norway

CE-merkintä säädöksen 93/42/ETY mukainen

 


Alkuun • KelpoKonstiTilaaKäyttöohje • Lataa • Katso video • Ota yhteyttä